dimarts, 29 de novembre del 2011

I Jornades Aprenentatge Servei Igualada

Hola a tots,
el passat 18 de novembre vam tenir l'oportunitat de presentar a  les Primeres Jornades sobre Aprenentatge-Servei realitzades a Igualada el projecte Biblionautes que ja desde fa uns anys es porta a terme a la biblioteca del nostre institut. Va ser una gran experiència poder compartir tota la feina que, de forma voluntària, realitzen aquests alumnes del nostre centre. Us deixo algunes fotos de la nostra presentació.





divendres, 25 de novembre del 2011

USUARI 2000!

Ahir, dia 24 de novembre, vam arribar a l'usuari de la ESO 2000 d'aquest any. L'alumne 2000 és la Isabel Corcobado, que no només és usuària habitual de la biblioteca sinó que a més és una de les nostres biblionautes. Moltes felicitats a tots per la vostra constància, esforç i respecte cap a la biblioteca del  nostre institut!

dimarts, 22 de novembre del 2011

Reportatge biblionautes

Hola, aquí us deixo l'enllaç a un reportatge que van fer els companys del tac12 sobre els biblionautes al mes de maig. Surten molts dels vostres companys explicant quina feina fan i per què ho fan. És molt interessant!
Reportatge biblionautes

dilluns, 21 de novembre del 2011

Paraules emmetzinades

Paraules emmetzinades és una novel·la de la Maite Carranza que alguns de vosaltres teniu com a lectura obligatòria. Aquí us deixo una breu descripció perquè veieu que és un gran llibre i que us pot ser molt interessant.
"Bàrbara Molina va desaparèixer misteriosament quan tenia quinze anys després d'una trucada de telèfon demanant auxili i, anys més tard, serà una altra trucada la que doni un gir de cent vuitanta graus a la vida dels familiars i amics de Bàrbara. És ella, i demana de nou ajuda. On està i què li ha passat durant els quatre anys en els que se l'ha donat per morta? Amb Paraules emmetzinades Maite Carranza ha guanyat el XVIII premi Edebé de Literatura Juvenil, i amb ell s'ha endinsat en un món més real i, al mateix temps, més fosc: el dels maltractaments. En aquesta novel·la, que transcorre en un sol dia, podem veure el que va ocòrrer abans, durant i després de la desaparició de la Bàrbara a través de la mateixa desapareguda, la seva mare, la seva millor amiga i l'inspector que va portar el cas.
Maite Carranza narra d'una manera exquisida els sentiments dels personatges, en especial els de la mare, i ens ensenya que el crim no només acaba amb el segrest de Bàrbara. La seva família i amics no l'obliden, i veiem com la seva desaparició va canviar les seves vides, com cada un d'ells es pregunta si podia haver fet alguna cosa per canviar el tràgic final.
Però Maite també ha sapigut portar el suspens a la novel·la, deixant caure gota a gota frases, gestos i pensaments amb els que podem sospitar de diversos culpables fins arribar a l'autèntic culpable.
Paraules emmetzinades és una novel·la que donarà que pensar sobre els maltractaments i els abusos sexuals infantils, els quals desgraciadament encara avui es consideren tabú o de mal gust, i ens mostra que mai és massa tard per dir les paraules que van quedar pendents".
Crítica extreta de la revista "El templo de las mil puertas"

Caçadors d'ombres IV. Ciutat dels àngels caiguts, ja ha arribat a la bibliotk!!!

Hola a tots, hem començat la setmana amb una novetat a la biblio. Avui ha arribat la quarta entrega de la saga Caçadors d'ombres, en aquest cas algú està acabant amb els Caçadors d'Ombres del cercle de la Valentine, i aquestes morts tornen a enemistar als Caçadors amb els subterranis. Només Simon, ara convertit en vampir, podrà evitar l'enfrontament. Al mateix temps, Clary i Jace descobriran un misteri que els portarà a enfortir la seva relació o... a destruir-la per sempre.
Els caçadors d'ombres t'esperen a la biblioteca!!!

divendres, 18 de novembre del 2011

La biblioteca avui, 18/11/2011. Els biblionautes us saluden!!!

Estem en època de molta feina i la biblioteca avui està plena com sempre. Els nostres biblionautes Carla Baumann i Guillem Rion us saluden a l'acabar la feina.

Com veieu els seus companys han estat fent treballs a l'ordinador, estudiant i llegint. Bona feina a tots!!!

dijous, 17 de novembre del 2011

Futurs biblionautes!

Hola som l'Olga Fernández de primer ESO A i el David García de segon ESO B i tots dos hem fet la solicitud per convertir-nos en biblionautes.
Olga Fernández: m'agrada molt el treball que fan els biblionautes a la biblioteca. Per mi té molt de mèrit que deixin d'anar al pati per estar aquí a la biblioteca ajudant als seus companys. Això fa que s'estigui molt còmode a la biblioteca. I a mi també m'agradaria formar part d'això.
David García: M'agrada molt que la biblioteca estigui oberta a les hores del pati i el menjador perquè així pots aprofitar el temps i fer feina, i estudiar per si tens algun examen important. Tant l'Olga com jo fem moltes activitats extraescolars i ens va molt bé venir a la biblioteca. Des de primer que vaig veure com funcionava la biblioteca em va agradar molt i vaig decidir que a segon volia ser biblionauta per ajudar al seu funcionament.
Tots dos esperem formar part i aprendre moltes coses!

Tintinaires

Hola, entre tots, i especialment gràcies a l'entrevista que el Sergi Verdugo va fer al nostre alumne Jazel Ouled, ens estem aficionant molt als còmics de Tintín! Si voleu conèixer més coses sobre aquest personatge visiteu la web catalana dedicada al món de Tintín on trobareu moltes curiositats! El món de Tintín en català

dimecres, 16 de novembre del 2011

Comentari de Andrés Alonso Martín sobre el llibre El gran silenci.

Els companys de cicle ens estan fent arribar comentaris sobre aquest llibre tan fàcil de llegir i al mateix temps tan instructiu. L'alumne Andrés Alonso Martín ens fa la seva valoració:
 
"L’Alex ha d'investigar l’accident laboral que va matar un company de treball i amic seu. Per a la investigació ha de recòrrer a les lliçons d'un professor que va tindre feia uns anys enrere.
Va entrar a la mina hores després de l'accident per fer una valoració per a donar informes al seu cap. Va buscar totes les fitxes de dominó que van fer que es produís tal accident per intentar que en el futur no se'n produïssin, i que les condicions de treball a la mina fossin segures per als treballadors.

Vull afegir que al final del llibre el protagonista es va adonar que no tenia tot el pes aquell cargol, sinó que aquelles rampes tant pronunciades podrien tenir part de culpa, cosa que mai havia passat pel seu cap"

Andrés Alonso Martín

dimarts, 15 de novembre del 2011

TINTÍN, per Jazel Ouled i Sergi Verdugo.

A la biblioteca hem estrenat un aparador dedicat a Tintín aprofitant l'estrena de la pel·lícula El misteri de l'unicorn.
L'alumne de quart d'ESO Jazel Ouled està llegint la col·lecció de còmics de Tintín. El nostre biblionauta Sergi Verdugo l'entrevista per al nostre blog.
· Quins llibres t'has llegit fins ara?
  Fins ara porto llegits els quatre primers de la col·lecció.
· Per què t'agrada aquesta sèrie de còmics?
  M'agraden pequè tenen molta acció i aventures.
· Has vist l' adaptació a la gran pantalla d'un dels còmics?
  Sí que l'he vist i m'ha agradat molt ; és perfectament recomanable.
· Trobes que està ben adaptada?
  Sí: Steven Spilberg ha captat molt bé l'essència que volia transmetre Hergé amb els seus còmics.
· Quina història de les que t'has llegit t'ha agradat més ?
  La que m'ha agradat més ha sigut Tintín i el Lotus Blau.
· Per què la recomanes?
  Jo recomano aquests llibres a qualsevol que li agradin les aventures i animo a la gent a llegir-los.

dilluns, 14 de novembre del 2011

Biblionautes!

Hola a tots, som el grup de biblionautes del Ramon de la Torre i ens volem presentar a tots aquells que encara no ens conegueu. Ja sabeu que alguns dies a la setmana estem a la biblioteca per ajudar-vos a trobar llibres, fer els prèstecs, aconsellar-vos sobre llibres i fins i tot, en alguns casos, ajudar-vos amb els deures! Som la Patricia Witt, de quart ESO; la Isabel Corcobado, de quart ESO; el Sergi Verdugo, de quart ESO, la Noemí Hermoso, de tercer ESO; la Carla Baumann, de tercer ESO; el Guillem Rion, de quart ESO; la Soumia el Harchaoui, de quart ESO; la Hanane el Miri, de quart ESO i el Guillem González de tercer ESO.
Ens veiem a la biblioteca!!!

El gran silenci

Un dels llibres de lectura recomanada a cicles és El gran silenci de Joan Junyent. El mateix autor ens fa aquesta recomanació abans de començar la lectura:
"El Gran Silenci desgrana les anàlisis que es produeixen darrera un accident laboral en una mina, però amb gran mesura tot el que s'hi exposa pot aplicar-se a un accident de trànsit. Com a exercici entretingut, proposem que abans de començar la lectura, t'imaginis un possible accident, de manera que a mesura que avancis en la lectura facis córrer el teu accident imaginari en paral·lel amb la història que llegiràs, buscant-hi les connexions i les coincidències que de ben segur trobaràs."
El nostre alumne Ricard Suñé del cicle d'instal·lacions elèctriques i automàtiques ens fa aquest comentari: "El lllibre explica l'accident que hi ha en una mina i que provoca la mort d'un treballador i les causes per les quals ha tingut lloc. És un llibre que m'ha agradat molt perquè ens ensenya que passa quan hi ha un accident i tot el procés de investigació que es porta a terme a partir de l'accident. També ens ensenya que sempre hem de vigilar perquè no hi hagi cap cosa que pugui produir un accident. Et fa reflexionar molt.
Ricard Suñé

Bécquer

Els alumnes de quart estan treballant a classe Rimas y Leyendas de Gustavo Adolfo Bécquer i  les alumnes Yolanda Paños i Andrea Pérez us volen recomanar aquest poema en especial:

Amor Eterno

Podrá nublarse el sol eternamente;
Podrá secarse en un instante el mar;
Podrá romperse el eje de la tierra
Como un débil cristal.
¡todo sucederá! Podrá la muerte
Cubrirme con su fúnebre crespón;
Pero jamás en mí podrá apagarse
La llama de tu amor.

Gustavo Adolfo Bécquer.

Full

No cal que us digui a tots que estem acabant el trimestre i que és època de proves, treballs i molta, molta feina. Això ho hem pogut veure tots avui: hem fet ple absolut a la biblioteca! Esperem que hagi estat de profit i que el trimestre us vagi molt bé a tots!

dimecres, 9 de novembre del 2011

A tres metres sobre el cel

Federico Moccia. Els seus llibres són dels més sol·licitats de la biblioteca. Si has vist la pel·lícula A tres metres sobre el cel ara no pots deixar de llegir la novel·la per seguir gaudint al màxim. Si no conèixes la història...a que estàs esperant?
A tres metres sobre el cel. Babi és una estudiant model i la filla perfecta. Step, en canvi, és violent i descarat. Provenen de dos món completament oposats. Tot i això, entre ells dos naixerà un amor més enllà de totes les convencions. Un amor controvertit pel que hauran de lluitar més del que s'esperaven. Babi i Step es converteixen en els Romeu i Julieta actuals a Roma, un escenari creat per a l'amor.
I si vols conèixer més sobre la història o sobre l'autor visita la seva pàgina web: http://www.federicomoccia.es/index.php

A l'espera de Caçadors d'ombres: la ciutat dels àngels caiguts.

Ja estem tots esperant tenir entre mans l'últim llibre de Caçadors d'ombres. Mentre esperem podem anar rellegint la trilogia tot recordant els millors moments. Anem a recordar el llibre que inicia la saga, Caçadors d'ombres: la ciutat d'os.
"A la discoteca Pandemonium, el local més de moda de Nova York, Clary segueix un atractiu noi de cabells blaus fins que presencia la seva mart a mans de tres joves coberts amb estranys tatuatges. Des d'aquella nit, el seu destí s'uneix al d'aquests tres caçadors d'ombres, guerrers dedicats a alliberar la terra dels dimonis i, sobretot, al de Jace, un noi amb aspecte d'àngel i amb tendència a actuar com un idiota..."
I si vols conèixer més sobre l'univers creat per Casandra Clare entreu a la seva pàgina web: http://www.cazadoresdesombras.com/

dimarts, 8 de novembre del 2011

Aturem la crisi

El llibre per saber què ha passat amb la crisi, denunciar els culpables i proposar solucions per canviar el sistema.
Ja ho sabem: hi ha una crisi. I no és la primera que fa trontollar el sistema. Però si és diferent o ha tingut més ressò que les anteriors és perquè aquesta vegada, diuen els experts, té un component afegit: és global. Tenim un sistema financer que ha fet aigües, milers de persones s'han quedat sense feina, la fam augmenta i el planeta emmalalteix cada dia més.
Què ha passat aquesta vegada? Per què s'ha arribat fins aquí? Qui hi ha al darrera de la crisi? Què hi podem fer nosaltres? Arcadi Oliveres, líder dels moviments altermundistes, desemmascara en aquest llibre els principals culpables d'una crisi que s'hagués pogut evitar i de la qual tots en son una mica còmplice. Però, com diuen alguns, és massa tard per a ser pessimistes: les claus per al canvi són possibles. I ara, ja, del tot necessàries.
Ja ho sabeu, si voleu saber més sobre la crisi demaneu a la biblioteca: Aturem la crisi. Les perversions d'un sistema que és possible canviar.

dimarts, 1 de novembre del 2011

Opinions sobre Allà on els arbres canten

Aquí us deixo una de les primeres crítiques d'un llibre que no heu de deixar passar: Allà on els arbres canten, feta per una companya vostra, i que durant uns anys va ser biblionauta, que ha estat de les primeres a llegir-lo, l'Helena Rovira.

Allà on els arbres canten és una novel·la que et transporta a l'Edat Mitjana, entre nobles, castells, pobles i... bàrbars. El país i la vida de Viana es veurà alterada per la incursió de bàrbars de terres llunyanes, la seva única opció és lluitar o unir-se a ells... Què farà sent ella una noble de disset anys que només sap tocar el llaüt i cosir?

Aquest llibre és fantàstic per tots els amants de les aventures cavalleresques i per qualsevol persona que li agradi emocionar-se amb justes i conquestes de castells!

Helena Rovira, Batxillerat.

Allà on els arbres canten.

Ja tenim a la biblioteca el nou llibre de la Laura Gallego: Allà on els arbres canten. Voleu saber de què va? us ho explico:
La Viana, l'única filla del duc de Rocagrisa, està promesa a Robian de Castellmar des que eren petits. Tots dos s'estimen i s'han de casar a la primavera. Però, durant les festes de celebració del solstici d'hivern, un home d'aspecte ferotge avisa el rei de Nòrtia i els seus cavallers de l'amenaça dels bàrbars de les estepes. I tant Robian com el duc es veuen obligats a anar-se'n a la guerra. En aquestes circumstàncies, la Viana no pot fer altra cosa que esperar que el seu promès torni. I, potser també, fer cas de les llegendes que s'expliquen sobre el Gran Bosc...allà on els arbres canten.
Tothom està d'acord que és la millor novel·la de l'autora, a què esperas per llegir-la?
Voleu més informació? aquí teniu la web de la Laura Gallego: http://www.lauragallego.com/